Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İstanbul'da çılgın tatlar

İnsanoğlu gariptir; 'Yeni lezzetlere açık değilim' der ama yine de gidip dener. Bir de 'Göz aldanır, mide aldanmaz' derler; kesinlikle desteklediğim bir tespittir. Birçok gösterişli mekanın lezzetsiz yemekleriyle karşılaştıktan sonra lezzetin nereden çıkacağını bilemez hale geldik öyle değil mi? Tatlı konusuna gelince... Tatlının hem güzel görünümlü, hem de lezzetli olması gerekir. Bunu başarabilen yerler de zaten uzun yıllar lezzet serüvenine devam ediyor.

ÇİKOLATA DÖNER
Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'tan Maçka'ya doğru yürürken 'Çikolata Döner' yazısı dikkatimi çekti. 'Çikolatadan döner mi olur?' diye düşünürken merakıma yenilip hemen denemek istedim. Öncelikle döner, bildiğimiz dönerin çikolataya batırılmış hali değil. Komple çikolatan yapılmış bir döner vardı karşımda. Yanlış duymadınız! Döner usulü hazırlanan çikolata aynı şekilde kesilip dürüm içinde servis ediliyor. Hayatımda bugüne kadar tatmadığım bir lezzetle tanıştım. Çikolata dönerin çikolatası ve krepinin tozu İtalya'dan özel geliyor. Anlayacağınız bizim Türkler yine elindekini kaçırdı. Döner bizim, en güzel çikolata firmaları burada; neden böyle bir formülü İtalyanlar düşünüyor? Ben bu konu üzerine daha da düşünürken farklı lezzet arayan tatlı düşkünleri Choco Kebab'a mutlaka uğramalı.

BİR TEK BAK LAVA
Baklava geleneği günden güne yok oluyor. Çünkü yeni nesil gençler, kalori hesabını yapamadan baklavayı direkt hayatından çıkardı. Akıllı bir yatırımcı da gençlerin bu korkusuna yönelik bir çalışma başlatmış ve Nişantaşı'nda Pare adında bir baklava bar açmış. Özellikle genç nesil, bir dilim baklavayı bile ayıp olmasın diye yiyor. Bu çocukları zorlamamak lazım çünkü canları istediğinde bir tek baklava yiyebilecekleri bir baklava barları var artık. Pare isimli mekan, Nişantaşı'nda. Oraya yolunuz düşerse, bir tek baklavanızı mutlaka alın, hatta iş arkadaşınıza paket yaptırın. Mekanın işletmecisi Şeyda Şerbetçi, "Baklava yemenin bir adabı var. Baklavayı elle tutup ters çevirerek, tersi damağınıza gelecek şekilde tek seferde yemelisiniz" diyor.

USKUMRULU EKLER
'Çikolata döneri denedik ama uskumrulu ekler de artık fazla' dediğinizi duyar gibiyim. Lütfen önyargıyı bir kenara bırakıp el birliğiyle uskumruseverleri, balık ve hamurun uyumuyla buluşturalım. Tatlıyla tuzlunun muhteşem uyumunu birçok tatlıda deneyimledik. Uskumrulu ekler de bunlar biri olmaya aday. Eklerin farklı çeşitlerini denemeyi sevenler mutlaka uskumrulu ekleri Le Meridien İstanbul'da denesin. Yemek tutkusunu kuşaktan kuşağa aktaran bir şefle sohbet ederken eklerleri yemek ayrıca keyifli olacak.

USKUMRU LU EK LER TARİ Fİ
Malzemeler:
* 125 gr. tereyağı
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 4 yumurta
* Çok az tuz

İç Kreması İçin:
* 1 kg uskumru
* 750 kg süt
* 1 su bardağı şeker
* 3 kaşık un
* 2 kaşık mısır nişastası
* 1 yumurta
* 2 vanilya,
* 1 kaşık tereyağı

Dış Kreması İçin:
* 1 paket krema ( 200 ml)
* Gıda boyası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA